USAcars #2 2012

Nummer 2 i 2012 er ute i Narvesen kioskene.


1978 Continental Diamond Jubilee Edition

I 1978 så feiret Ford Motor Company 75 år i bilindustrien. For å feire dette så ble det laget diamant utgaver av Ford Thunderbird og Lincoln Continental Mark V. I disse årene rundt 1978 så var Thunderbird en skikkelig suksess så en limited edition ble solgt i hele 19 994 eksemplarer. Totalt så ble det solgt 352 000 Thunderbird’er i 1978. Tallene for toppmodellen Lincoln var selvsagt langt lavere. 5 159 ble det laget av Diamond Jubilee utgaven. En grunn til det lave antallet var nok prisen for jubileumsutgaven. Prisen var $8 000 i tillegg til en standard Mark V som startet på $12 099. Her presenterer vi Asbjørn Simonsen fra Rennesøy sin Lincoln.

Asbjørn så denne for salg hos en forhandler i North Dakota. I tillegg til denne i fargen Jubilee Gold så var det en jubileumsutgave til hos denne forhandleren. Den hadde den andre fargen som fantes i 1978; Diamond Blue. Asbjørn tok kontakt med Bjørn Furland hos Autovest for å ordne med importen. Det resulterte i at Bjørn kjøpte den blå utgaven….. USACARS har ofte med biler som har gjennomgått omfattende restaureringer. Men denne gangen så er det altså en urørt bil. Mark V’en hadde kun gått 1 400 miles når Asbjørn kjøpte den. I dag står telleren på 2 826 miles eller 4 631 km. Det er ikke mye med tanke på at den er 34 år! Asbjørn har ikke kjøpt denne low-milage klassikeren for å ha stående i garasjen. Nei, det blir en del koseturer i nærområdet.

Willys 1941

Her presenterer vi et BARN FIND gjort av Joe Hickenbottom i California. Joe snoker opp klassiske biler på løpende bånd. USACARS følger med men det er vanskelig å holde tritt! Joe gjør det enkelt for oss også for det kommer e-poster på rekke og rad. Det er synd det er så veldig få i Norge som tar seg tid til å sende stoff til USACARS! Oppfordring…….