Utgave 2017-3 er for salg hos Narvesen og utvalgte bensinstasjoner

Litt om USACARS 2017-3


Nå er utgave 3 i vår tiende årgang ute hos Narvesen og utvalgte bensinstasjoner. Totalt så er et 291 steder man kan kjøpe USACARS i løssalg.

 Lederen tar vi med her:

 

De fleste i bilhobby miljøet i Norge har fått med seg at generelt så vil hobbyen på sikt være truet. Vi nevner mangel på korrekt drivstoff og mulige kjøreforbud. LMK, Landsforbundet av Motorhistoriske  Kjøretøyklubber, arrangerte i sommer LMK-Stafetten for å få sette fokus på hvor viktig denne hobbyen er for Norge. Med oppstart i Hammerfest og avslutning i Arendal 16. august så er det mange som har fått ytterlige opplysninger om vår hobby.

     Vi gjengir det som LMK selv skriver: ”Det har vært mange politikere som har fulgt og deltatt på arrangementene underveis, og Stafetten har også gjort seg synlig på norske medier under den uken dette varte. Det har blitt satt fokus på problemstillinger, som angår oss alle med interesser for motorhistoriske kjøretøy. Det er tydelig at det er i ferd med å etableres et allment syn omkring at hjul også kan være kultur. For at rullende kulturmateriell kan vises frem og formidle videre historie og glede, blir det viktig at disse også kan brukes. Her er det en rekke utfordringer knyttet til mulighetene for fremtidig bruk både med tanke på at kjøretøy med forbrenningsmotor gradvis ønskes faset ut samt tilgangen til et drivstoff uten etanoltilsetning, som skaper vanskeligheter for eldre kjøretøy. Det har også vært et tema at det ikke bør være avgifter knyttet til bruk og eierskap av kulturmateriell, og det etterspørres en nasjonal verneplan for eldre kjøretøy av motorhistorisk interesse i likhet med den situasjonen vi har fått innen fartøyvernet.”

     Følg med på LMK sine nettsider og se om det er noe dere kan hjelpe eller noen arrangementer som kan føres opp i kalenderen for 2018.

www.lmk.no

 

Vennlig hilsen

Bjørn Kaspersen