Utgave 2017-4 er for salg hos Narvesen og utvalgte bensinstasjoner

Litt om USACARS 2017-4


Nå er utgave 4 i vår tiende årgang ute hos Narvesen og utvalgte bensinstasjoner. Totalt så er et 261 steder man kan kjøpe USACARS i løssalg.

 Lederen tar vi med her:

 

I forrige nummer så filosoferte jeg litt om det å ha bil i Norge kontra USA. Konklusjonen var at det fremdeles er en større frihetsfølelse i USA. Der slipper man det konstante maset fra media og politikere at bilen er samfunnsfiende nummer en. For en bil-entusiast så er det rett og slett herlig. Så selv om det virker som det ikke er så stort fokus på det med amerikansk bil og hobby fra flere hold for tiden så vil jeg si at det som de startet i 1972 i Trondheim fremdeles kan stå for seg selv. Man må ikke involvere alle typer kjøretøy for å være sterkest mulig. Man kan stå for det som var viktig de første årene for American Car Club of Norway. Man jobber og driver kun med amerikanske biler. Her hos USACARS så omtaler vi kun amerikanske biler. Selvsagt så kunne vi gjerne solgt flere blader ved å ta med alle typer biler men det vil vi ikke gjøre. Og hvorfor skulle vi det? Det hadde i hvert fall ikke vært rettferdig ovenfor alle annonsørene våres. 90% av de jobber kun med amerikanske deler og biler.

     En liten oppfølging av min filosofering vil jeg gi dere ved å referere til det Svein I. Myhre skriver i lederen i AMCAR 1979-6. Lederen var et svar og tanker rundt en karikaturtegning i VG der det vises mange biler i kø og mye eksos og sinte sjåfører og sure passasjerer. ”…...Som en  velsignet varm kropp som klamrer seg inntil deg en iskald vinternatt, la sommeren seg over oss med all sin sjarme og livsdrektige eventyrspill i pinsen i år. Hundretusener av landets innbyggere krabbet inn i privatbilen og kjørte ut fra byene og tettstedene til hytte og hotell, slekt og bekjente  -  eller kanskje til et fredelig sted på fjellet eller en overfylt strand ved sjøen. Akkurat hvor er mindre interessant. Vi kom oss vekk, dit vi ville, og på egne hjul  -  det er poenget. Selv ikke en samfunnskritiker bør tillate seg å stille spørsmålet om vi så vårens vakreste eventyr. Noen kunne, slik som oss, komme til å ta det alvorlig.”

     Kan det etter hvert bli viktigere for oss amerikabil eiere å bruke bilen i fritiden til andre turer enn bare til treff og utstillinger? Er det på tide å se litt tilbake til 1972 da American Car Club ble startet? En av grunnene var at man ikke så de amerikanske bilene i gatene lengre. En god ide? Og milkshaken fra den lokale McDonalds smaker utrolig mye bedre i for—og baksetet på en 70-talls Lincoln enn i en europeer eller asiater. Vet ikke hvorfor, men slik er det bare…..!

 

 

Vennlig hilsen

Bjørn Kaspersen